Lions Club Kempenland bedankt OerZorg

Maandag 26 april 2021

 

HEEZE-LEENDE – Een delegatie van de Lionsclub Kempenland bezocht tijdens de Lintjesregen maandagmorgen Oerzorg in Leende en de Zuidzorg in Heeze. Tijdens de traditionele Lintjesregen worden overal in Nederland Lintjes uitgereikt aan de mensen die veel voor de gemeenschap betekenen. Lionsclub Kempenland wilde ook heel graag een waardering tonen aan een vergeten groep zorgpersoneel in onze gemeente, namelijk de thuiszorg.

Maandagmorgen 26 april bezorgden zij voor alle thuiszorgmedewerkers van Oerzorg in Leende en Zuidzorg in Heeze een overheerlijk tablet chocolade. ”De thuiszorg is er voor hulpbehoevenden aan huis. Wanneer bepaalde dagelijkse zaken niet meer zo makkelijk gaan, bieden zij de ondersteuning. Zij zijn van vroeg in de morgen tot laat in de avond actief bij de cliënten waar bepaalde dagelijkse zaken niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Tijdens de huidige Covid pandemie zijn zij vaak het enige contact met de buitenwereld en “het dagelijkse lichtpuntje voor de cliënten”, aldus Gerard te Boekhorst van de Lionsclub Kempenland.

Zowel in Leende als in Heeze waren ze erg blij met deze attentie en werd benadrukt dat ze het met het hele team doen. Een team van professionele zorgverleners die net als iedereen in de zorg de druk al veertien maanden op de schouders hebben om de cliënten te verzorgen. De wikkel om de chocolade is ontworpen door Daniëlle Couwenberg en de attentie is mede mogelijk gemaakt door PLUS Smetsers in Leende en de Lionsclub Kempenland.